elektra storing – renovatie inductieRing video deurbelled verlichtingrookmelders – intercom – domotica – data

U kunt bij een elektra storing zelf de schade beperken of zelfs oplossen. Is de aardlekschakelaar uit? Deze is te herkennen aan de testknop die op de automaat zit. Er staat 40A op en 0,03A of 30mA op. Deze beveiligt vaak meerdere groep automaten. Schakel alle groep automaten uit. Zet de aardlekschakelaar aan. Schakel nu één voor één de groepen aan. Bij één groep zal de aardlekschakelaar uit slaan. Die groep is de dader. Laat deze groep uit en de rest kan weer aan. U kunt nu kijken wat er uit staat in huis en wel misschien ontdekken waar de storing zit. Bijvoorbeeld door stekkers uit het stopcontact te trekken en lichtschakelaars 1 keer te schakelen.

06-246 387 05

Staat de aardlekschakelaar aan en werkt de testknop niet, dan is waarschijnlijk de hoofdzekering stuk. Stedin is snel met het vervangen van een hoofzekering.

Dit is een groepautomaat, een automatische zekering. Deze is herkenbaar aan o.a. B16. Als deze uitslaat is er kortsluiting. U kunt kijken wat er uit staat in huis en misschien ontdekken waar de storing zit. Bijvoorbeeld door stekkers uit het stopcontact te trekken en lichtschakelaars 1 keer te schakelen.

HOME DIENSTEN PORTFOLIO CONTACT